INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas kiaulienos
- šiek tiek druskos
- šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Padažui papildomai reikės: 100 g džiovintų baravykų, 2 svogūnai, 1 stiklinė sultinio, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštelis miltų, 20 g sviesto miltams pakepinti.
Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska.
Kepamas riebaluose ar aliejuje uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubenį viršus užpilamas grybų padažu. Atskirai patiekiamos virtos bulves, rauginti agurkai.
Padažas: smulkiai supjaustyti svogūnai ir smulkiai sukapoti virti grybai pakepinami svieste, kol svogūnai suminkštės, tada suberiami miltai, prieskoniai, druska ir supilama grietinė.
REKLAMA