Mėsa išilgai skaidulų supjaustoma, išmušama vandeniu suvilgytu kūjeliu, apibarstoma prieskoniais, miltais (1,5 šaukšto) ir apkepama iš abiejų pusių riebaluose. Svogūnai, agurkai bei virti grybai pakepinami svieste. Miltai pakepinami su likusiu sviestu, atskiedžiama sultiniu, užvirinama ir, sumaišius su grybais, agurkais bei svogūnais, įberiama supjaustyto kumpio, įdedama pomidorų padažo. Viskas užpilama ant mėsos ir 3—4 min. troškinama. Tiekiama su virtomis bulvėmis bei salotų lapeliais. Skanaus.
Autorius: Simona
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
3 vienetai svogūnų
800 gramų kiaulienos
40 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
100 gramų taukų (riebalų)
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
2 vienetai raugintų agurkų
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
šiek tiek sultinio
30 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa išilgai skaidulų supjaustoma, išmušama vandeniu suvilgytu kūjeliu, apibarstoma prieskoniais, miltais (1,5 šaukšto) ir apkepama iš abiejų pusių riebaluose. Svogūnai, agurkai bei virti grybai pakepinami svieste. Miltai pakepinami su likusiu sviestu, atskiedžiama sultiniu, užvirinama ir, sumaišius su grybais, agurkais bei svogūnais, įberiama supjaustyto kumpio, įdedama pomidorų padažo. Viskas užpilama ant mėsos ir 3—4 min. troškinama. Tiekiama su virtomis bulvėmis bei salotų lapeliais. Skanaus.