INGREDIENTAI:
- 4 česnakų
- 2 vienetai morkų (smulkintos)
- 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
- 400 gramų pomidorų pastos (trinti)
- 1 vienetas svogūnų (nedideli, smulkinti)
- 60 gramų kvietinių miltų
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 150 mililitrų raudonojo vyno
- 400 gramų pievagrybių (smulkinti)
- 50 gramų kiaulės šoninės (smulkinta)
- 600 gramų kiaulės nugarinės
- šiek tiek druskos (ir pipirai)
- 150 mililitrų sultinio (vištienos)
- šiek tiek prieskonių (rožiniai pipirai, papuošimui)
- 1 vienetas laurų lapų
- 1 arbatinis šaukštelis mairūnų (arba raudonėlis)
- 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 4 asmenims
Kiaulienos kubelius apvoliokite miltuose, apkepkite aliejuje ir sudėkite į lėkštę. Vėliau apkepkite šoninę, tada sudėkite svogūnus, morkas, česnaką ir pievagrybius ir pakepkite dar šiek tiek. Po to į keptuvę sudėkite kiaulienos kubelius, pabarstykite SANTA MARIA prieskoniais ir maltu muskatu. Viską gerai išmaišykite ir, sudėję pomidorus, supilkite vyną bei sultinį. Troškinkite keptuvėje arba kepkite orkaitėje 150°C temperatūroje apie 3 val., kol mėsa suminkštės.
Papuošę rožiniais pipirais, patiekite su mėgstamais makaronais.
Autorius: Santa Maria
REKLAMA