INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 3 vienetai obuolių (rūgštūs)
- 150 gramų svogūnų (laiškai)
- 300 gramų kiaulienos
- šiek tiek džiūvesėlių
- 200 gramų dešrelių
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 0.5 litro sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulvės supjaustomos kubiukais ir apverdamos sultinyje su prieskoniais. Į bulves sudedami kubiukais supjaustyti obuoliai ir troškinama 10— 15 min., kol išverda visas sultinys.
Kiauliena supjaustoma gabaliukais, išmušama, pasūdoma, apibarstoma pipirais, apvoliojama džiūvėsėliais ir apkepama. Baigiant kepti, į keptuvę dedamos dešrelės, bulvės ir obuoliai, užbarstoma pipirų, užpilama kepintų svogūnų laiškų. Patiekiant į lėkštę dedama vienoje pusėje kiauliena, kitoje dešrelės, viduryje obuoliai ir bulvės. Valgoma su salotomis.
REKLAMA