Tai gan paprastas graikiškas patiekalas, kuris populiarus Graikijoje. Vietoje kiaulienos galima naudoti ir kitą mėsą, kuri jums patinka labiau.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų kiaulės nugarinės (be kaulo)
- 500 mililitrų daržovių sultinio
- 1 stiklinė ryžių
- 100 mililitrų baltojo sauso vyno
- 1 vienetas citrinų sultys
- 1 skiltelė česnakų
- 1 žiupsnelis pipirai
- šiek tiek aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti kiaulieną gabaliukais. Ir dideliame puode įkaitinus aliejų apkepti, kol apskrus iš visų pusių.
- Suberti smulkintą česnaką ir kepti, kol suminkštės.
- Supilti vyną ir kaitinti, kol nugaruos. Supilti daržovių sultinį. Pridengti ir virti 30 min. Supilti citrinos sultis.
- Kitame puode išvirti ryžius. Patiekti su graikiškomis salotomis. Apibarstyti petražolėmis.
REKLAMA