INGREDIENTAI:
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 arbatinis šaukštelis mairūnų
- 1 vienetas svogūnų
- 375 gramai žirnių (švieži)
- 4 vienetai kiaulės kojų
- 1 kilogramas raugintų kopūstų
- šiek tiek druskos
- 3 vienetai kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žirniai išlukštenami, perrenkami, perplaunami šaltame vandenyje ir, įbėrus mairūno bei druskos, verdami, kol suminkštėja. Kiaulės kojytės valandą paverdamos su trupučiu vandens, svogūnu, lauro lapeliu ir kadagio uogomis. Po to į puodą sukrečiami rauginti kopūstai, ant viršaus sudedamos kiaulės kojytės ir verdama dar valandą. Žirniai pertrinami per sietą, sukrečiami į dubenį kartu su raugintais kopūstais ir kiaulės kojytėmis. Prie šio valgio galima paduoti virtų bulvių ir būtinai garstyčių.
REKLAMA