INGREDIENTAI:
- 1 česnakų (sutrinta)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai kedro riešutų (smulkinti)
- 2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
- 0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas acto
- šiek tiek druskos
- 3 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio)
- 60 gramų sūris (ožkos, smulkintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, burokėlius nuplauti ir kiekvieną įvynioti į foliją. Kepti burokėlius kol suminkštės apie 1-1,5 val. Iškeptus atvėsinti, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Užpilui sumaišyti aliejų, actą, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir palikti, kad įsigertų prieskonių. Prieš laistant juo burokėlius, česnako gabalėlius išimti.
Smulkintus burokėlius apšlakstyti užpilu, pabarstyti smulkintu sūriu, riešutais ir petražolių lapeliais.
Autorius: http://forelle.blogas.lt