šiek tiek sparaginių pupelių (šviežios, gali būti šaldytos)
šiek tiek sūris (kad daržovės suliptų, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausiai susismulkiname visas daržoves: galima kubeliais, galima juostelėm, čia kaip jau kam išeina. Tuomet į sviestu ištirpintą keptuvę sudedame ilgiausiai kepančias daržoves: bulves, morkas, paprikas. Vėliau žirnius ir šparagus. Tuomet galima įpilti apie stiklinę vandens ir patroškinti. Aš riebalų (išskyrus sviesto) nededu, bet jei keptuvės nekokios, tai geriau kaskart pilti alyvuogių (galima ir paprasto) aliejaus, kad nesusviltų (čia kai nebelieka vandenuko). Gerai pakepinę, sumetame agurkus, pamidorus ir kartu galima prieskonius, kad jie spėtų susigerti. Kepti reikia ilgai ir patys pamatysite, kada daržovės apsileis, o tada įdėkite kubeliais supjaustyto fermentinio sūrio, tik kepkite neilgai! Štai ir viskas...
Kiekvienas savo nuožiūra gali atsisakyti kai kurių produktų, nuo to skonis nenukentės, tik patariu visuomet dėti pomidorų, nes jie suteikia malonų kvapą ir skonį (aišku kas nemėgsta - kitas reikalas). Daržoves geriau valgyti šiltas, aš dažnai kepdama prieš agurkus su pomidorais įdedu rutuliukais supjaustytų kokių nors parūkytų dešrelių (čia tiems, kas be mėsos apsieiti negali:D). Galima daržoves dėti į lietinius blynus, gardinti padažais, aš ypač mėgstu senąjį gerąjį: pomidorų padažas + majonezas + česnakai. Taigi, skanaus, tikiuosi nenuvilsiu!
Autorius: lela
INGREDIENTAI:
4 vienetai agurkų (trumpavaisiai)
8 vienetai bulvių
šiek tiek kmynų
šiek tiek krapų
6 vienetai morkų
2 vienetai paprikų (saldžioji)
3 vienetai pomidorų pastos (dideli)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek žirnių (švieži, gali būti šaldyti)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (salotų, troškinių)
šiek tiek sparaginių pupelių (šviežios, gali būti šaldytos)
šiek tiek sūris (kad daržovės suliptų, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausiai susismulkiname visas daržoves: galima kubeliais, galima juostelėm, čia kaip jau kam išeina. Tuomet į sviestu ištirpintą keptuvę sudedame ilgiausiai kepančias daržoves: bulves, morkas, paprikas. Vėliau žirnius ir šparagus. Tuomet galima įpilti apie stiklinę vandens ir patroškinti. Aš riebalų (išskyrus sviesto) nededu, bet jei keptuvės nekokios, tai geriau kaskart pilti alyvuogių (galima ir paprasto) aliejaus, kad nesusviltų (čia kai nebelieka vandenuko). Gerai pakepinę, sumetame agurkus, pamidorus ir kartu galima prieskonius, kad jie spėtų susigerti. Kepti reikia ilgai ir patys pamatysite, kada daržovės apsileis, o tada įdėkite kubeliais supjaustyto fermentinio sūrio, tik kepkite neilgai! Štai ir viskas...
Kiekvienas savo nuožiūra gali atsisakyti kai kurių produktų, nuo to skonis nenukentės, tik patariu visuomet dėti pomidorų, nes jie suteikia malonų kvapą ir skonį (aišku kas nemėgsta - kitas reikalas). Daržoves geriau valgyti šiltas, aš dažnai kepdama prieš agurkus su pomidorais įdedu rutuliukais supjaustytų kokių nors parūkytų dešrelių (čia tiems, kas be mėsos apsieiti negali:D). Galima daržoves dėti į lietinius blynus, gardinti padažais, aš ypač mėgstu senąjį gerąjį: pomidorų padažas + majonezas + česnakai. Taigi, skanaus, tikiuosi nenuvilsiu!