INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
- 15 vienetų špinatų (lapeliai)
- 125 gramai kiaulienos (liesa)
- 1 vienetas raugintų agurkų
- 200 gramų makaronų (lakštiniai)
- 7 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 stiklinės grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Padažui dar reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų sriubai, 3 šaukšteliai desertinio vyno, nepilnas šaukštelis druskos, truputį cukraus.
Lakštiniai 5 min. paverdami (jie neturi ištižti), išverčiami į sietą ir apipilami šaltu vandeniu. Mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis. Į išleistą 1 šaukšte vandens krakmolą sudedami kiti padažo komponentai.
Pusė nurodyto aliejaus įkaitinama keptuvėje (kol pakvimpa). Gerai nusausėję lakštiniai sukrečiami į didesnį dubenį, išpurenami ir užpilami aliejumi. Po to jie sukrečiami į keptuvę ir joje 3 min. kepami, keptuvę kartkartėmis sukratant. Po to jie nuo ugnies nukeliami. Likusis aliejus taip pat įkaitinamas, į jį sudedama mėsa, grybai, špinatai ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Mišinys greitai užkepamas ir dažnai pamaišomas, po to pagardinamas padažu ir patroškinamas, kol pasikeičia mėsos spalva. Išsitroškinęs mišinys sudedamas ant lakštinių. Valgis patiekiamas su daržovėmis.
REKLAMA