Iš miltų, vandens, šiek tiek druskos ir kiaušinio išminkome tešlą. Tešlą plonai iškočiojame ir su formele išspaudžiame skrituliukus. Ant kiekvieno skrituliuko dedame po 1 mocarelos sūrio rutuliuką. Skrituliukus perlenkiame ir užspaudžiame kraštus. Kepame įkaitintame aliejuje, kol koldūnai gražiai apskrunda. Padažui pomidorus nulupame ir susmulkiname. Papriką smulkiai supjaustome. Pomidorus ir papriką patroškiname keptuvėje apie 4-5 min., įdedame druskos. Obuolių acte ištirpiname krakmolą, supilame į troškintas daržoves ir pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Koldūnus valgome karštus su pomidorų padažu. Koldūnai paprasti, bet ne prasti. Skanaus.
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
1 vienetas paprikų (raudonoji)
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
300 gramų mocarelos sūrio
1 valgomasis šaukštas obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, vandens, šiek tiek druskos ir kiaušinio išminkome tešlą. Tešlą plonai iškočiojame ir su formele išspaudžiame skrituliukus. Ant kiekvieno skrituliuko dedame po 1 mocarelos sūrio rutuliuką. Skrituliukus perlenkiame ir užspaudžiame kraštus. Kepame įkaitintame aliejuje, kol koldūnai gražiai apskrunda. Padažui pomidorus nulupame ir susmulkiname. Papriką smulkiai supjaustome. Pomidorus ir papriką patroškiname keptuvėje apie 4-5 min., įdedame druskos. Obuolių acte ištirpiname krakmolą, supilame į troškintas daržoves ir pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Koldūnus valgome karštus su pomidorų padažu. Koldūnai paprasti, bet ne prasti. Skanaus.