Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis. Sudėti jas į skardą, apšlakstyti aliejumi ir pasūdyti. Cukinijas taip pat supjaustyti išilgai maždaug į 4 dalis. Grybus perpjauti per pusę. Taip pat sudėti į skardą, pasūdyti ir patepti aliejumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, sumaišyti su pomidorų sultimis ir pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada sudėti prieskonius, supilti laimo sultis ir atvėsinti. Į plokščią, su žemais borteliais, formą sudėti grybus. Po to sudėti paeiliui baklažanus ir cukinijas, atsargiai užpilti pomidorų užpilą ir atšaldyti šaldytuve.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
600 gramų baklažanų
0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
600 mililitrų pomidorų sulčių
200 gramų pievagrybių
1 arbatinis šaukštelis druskos
12 gramų želatinos
600 gramų cukinijos
30 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis. Sudėti jas į skardą, apšlakstyti aliejumi ir pasūdyti. Cukinijas taip pat supjaustyti išilgai maždaug į 4 dalis. Grybus perpjauti per pusę. Taip pat sudėti į skardą, pasūdyti ir patepti aliejumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, sumaišyti su pomidorų sultimis ir pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada sudėti prieskonius, supilti laimo sultis ir atvėsinti. Į plokščią, su žemais borteliais, formą sudėti grybus. Po to sudėti paeiliui baklažanus ir cukinijas, atsargiai užpilti pomidorų užpilą ir atšaldyti šaldytuve.