INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas kmynų
- 6 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 10 vienetų obuolių (rūgščių)
- 1 vienetas svogūnų
- 3 kilogramai veršienos (kumpis)
- 3 valgomieji šaukštai druskos
- 200 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Druską sumaišykite su maltais pipirais ir įtrinkite veršienos kumpį. Po to kumpį 3 val. mirkykite nedideliame kiekyje parūgštintame vandenyje, retkarčiais pavartykite. Išmirkusį kumpį keliose vietose giliai įpjaukite ir prikiškite sviesto. Sutarkuokite svogūną, išspauskite sultis ir užpilkite ant kumpio, sudėkite lauro lapelius, pabarstykite kmynais ir kepkite orkaitėje tame pačiame vandenyje, kur mirko mėsa. Kepkite apie 1,5 val. retkarčiais palaistydami.
Švarius obuolius pamirkykite parūgštintame vandenyje, aptepkite sviestu ir, pridengę kepimo popieriumi, iškepkite. Juos dėkite aplink iškepusį kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.
REKLAMA