Svogūną bei pievagrybius pakepinti 2 šaukštuose aliejaus ir atvėsinti. Batono riekutes užpilti grietinėle arba pienu ir palikti brinkti. Lašišą sumalti, į tą patį indą sumalti 2 virtus kiaušinius, keptus svogūnus su pievagrybiais ir mirkytą batoną. Į masę įmušti 2 kaišinius, pilti ištirpintus 2 šaukštus sviesto, sudėti druską bei prieskonius ir gerai išminkyti. Kepimo formą patepti sviestu ir dėti į ją pusę masės. Likusius 2 virtus kiaušinius supjaustyti į 4 dalis ir išdėlioti ant masės, lengvai paspaudžiant. Ant viršaus sudėti likusią masę ir paviršių išlyginti. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val., kol pakils ir gražiai apskrus. Iškepus, atvėsinti ir išimti iš formos. Puošti citrinomis, majonezu, petražolėmis ar spanguolėmis. Skanaus.
Autorius: Tutsi
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų (laiškai)
2 vienetai kiaušinių
4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
800 gramų lašišų (filė)
3 vienetai batono (riekutėmis)
200 gramų pievagrybių
100 mililitrų grietinėlės (arba pienas)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių (žuviai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną bei pievagrybius pakepinti 2 šaukštuose aliejaus ir atvėsinti. Batono riekutes užpilti grietinėle arba pienu ir palikti brinkti. Lašišą sumalti, į tą patį indą sumalti 2 virtus kiaušinius, keptus svogūnus su pievagrybiais ir mirkytą batoną. Į masę įmušti 2 kaišinius, pilti ištirpintus 2 šaukštus sviesto, sudėti druską bei prieskonius ir gerai išminkyti. Kepimo formą patepti sviestu ir dėti į ją pusę masės. Likusius 2 virtus kiaušinius supjaustyti į 4 dalis ir išdėlioti ant masės, lengvai paspaudžiant. Ant viršaus sudėti likusią masę ir paviršių išlyginti. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val., kol pakils ir gražiai apskrus. Iškepus, atvėsinti ir išimti iš formos. Puošti citrinomis, majonezu, petražolėmis ar spanguolėmis. Skanaus.