INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek mairūnų
- 2 vienetai morkų
- šiek tiek muskato
- 1 vienetas petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 100 gramų kiaulės lašinių
- 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti)
- šiek tiek juodos duonos (džiūvesėliai)
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- šiek tiek kadagio uogų
- 800 gramų kiškienos (marinuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.
REKLAMA