Tešlai miltai sumaišomi su kepimo milteliais, sudedamas sutrupintas margarinas, įberiama druskos ir, supylus pieną, suminkoma tešla. Tešla iškočiojama 1 cm storumo lakštu, pusė tešlos padengiama smulkiai suplėšyta bei actu pašlakstyta žuvimi, pabarstoma smulkiai supjaustytu svogūnu ir uždengiama antra lakšto dalimi. Supjaustomi nedideli blyneliai, jų kraštai užspaudžiami, o jų paviršius subadomas šakute. Blyneliai dedami ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kepama 185 laipsnių temperatūroje, kol apskrunda. Gali būti patiekiami šalti, kaip užkandis, arba šilti su garnyru, kaip karštas patiekalas. Skanaus.
Autorius: Virgis
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai margarino
1 vienetas svogūnų
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek acto
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
500 gramų žuvies (virta)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai miltai sumaišomi su kepimo milteliais, sudedamas sutrupintas margarinas, įberiama druskos ir, supylus pieną, suminkoma tešla. Tešla iškočiojama 1 cm storumo lakštu, pusė tešlos padengiama smulkiai suplėšyta bei actu pašlakstyta žuvimi, pabarstoma smulkiai supjaustytu svogūnu ir uždengiama antra lakšto dalimi. Supjaustomi nedideli blyneliai, jų kraštai užspaudžiami, o jų paviršius subadomas šakute. Blyneliai dedami ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Kepama 185 laipsnių temperatūroje, kol apskrunda. Gali būti patiekiami šalti, kaip užkandis, arba šilti su garnyru, kaip karštas patiekalas. Skanaus.