INGREDIENTAI:
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek mairūnų
- 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti)
- 1 vienetas žąsienos
- 100 gramų pomidorų padažo
- 500 gramų raugintų kopūstų
- šiek tiek druskos
- 50 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išskrostas paukštis įtrinamas druska su prieskoniais ir palaikomas 2—3 val. Vėliau aptepamas riebalais ir kepamas apie 2 val. orkaitėje — kartkartėmis palaistomas grybų nuoviru. Kopūstai ištroškinami su trupučiu grybų nuoviro, vėliau suberiami ir supjaustyti grybai. Gardinama prieskoniais. Paukštis supjaustomas (stambesni kaulai išimami) ir sudedamas į pusdubenį (sluoksniais) su troškintais kopūstais, pagardintais pomidorų padažu. Viskas dar pašildoma orkaitėje. Tiekiama su virtomis bulvėmis.
REKLAMA