Supjaustome atšildytą pangasijų filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenėlį, kuriame marinuosime. Pabarstome žuvų prieskoniais, maltais pipirais ir pasūdome druska. Labai labai smulkiai supjaustome 2 česnako skilteles. Sudedame 200g grietinės ir ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandom.
Po dviejų valandų mušame į išmarinuotą žuvį vieną kiaušinį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame džiuvesėliuose ir kepame ant nedidelės ugnies kol žuvis gražiai apskrus..
Patiekiame su morkų ir žirnelių troškiniu: Supjaustome morkas kubeliais ir dedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų morkas) ir 50g sviesto. Troškiname ~10 min, kol morkos suminkštėja, tuomet dedame pusę indelio žaliųjų žirnelių, Atskirai keptuvėje ištirpdome likusius 50g sviesto su šaukštu miltų. Sutirštėjusią masę pilame į morkų ir žirnelių troškinį ir pakaitiname dar porą minučių.
Taip pat išverdame ryžius, kuriuos patiekiame iš pomidorų išskobtuose "indeliuose". Papuošiame svogūnų laiškais :)
SKANAUS! :)
Autorius: Ana
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
2 česnakų
1 vienetas morkų
2 vienetai pomidorų pastos
1 sauja ryžių
1 vienetas kiaušinių
100 gramų konservuotų žirnelių
100 gramų sviesto
200 gramų grietinės
400 gramų žuvies (pangasija, filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Receptas (2 porcijos).
Supjaustome atšildytą pangasijų filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenėlį, kuriame marinuosime. Pabarstome žuvų prieskoniais, maltais pipirais ir pasūdome druska. Labai labai smulkiai supjaustome 2 česnako skilteles. Sudedame 200g grietinės ir ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandom.
Po dviejų valandų mušame į išmarinuotą žuvį vieną kiaušinį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame džiuvesėliuose ir kepame ant nedidelės ugnies kol žuvis gražiai apskrus..
Patiekiame su morkų ir žirnelių troškiniu: Supjaustome morkas kubeliais ir dedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų morkas) ir 50g sviesto. Troškiname ~10 min, kol morkos suminkštėja, tuomet dedame pusę indelio žaliųjų žirnelių, Atskirai keptuvėje ištirpdome likusius 50g sviesto su šaukštu miltų. Sutirštėjusią masę pilame į morkų ir žirnelių troškinį ir pakaitiname dar porą minučių.
Taip pat išverdame ryžius, kuriuos patiekiame iš pomidorų išskobtuose "indeliuose". Papuošiame svogūnų laiškais :)