REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas cukraus
- 5 kilogramai obuolių
- 100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gerai tinka žieminiai nukritę obuoliai. Nuplaunu obuolius, išpjaunu sėklas. Nulupti nereikia. Tada sutarkuoju (tarkuot galima bulvių tarkavimo mašina, aš tai virtuviniu kombainu, ten kur dideli peiliai), tada dedu į puodą, (mano puodas 5 litru, tai ne visai pilną pridedu) įdedu 1 kg cukraus, kartais 0,5 kg cukraus, pusę stiklinės vandens, išmaišau, sandariai uždengiu puodą dangčiu ir įdedu i elektrinę orkaitę, įjungiu 200 laipsniu temperatūrą ir 2 val. 30 min net nedarinėju orkaites, nemaišau, nežiūrinėju, nes niekas nesvyla, tikrai nebijokit. Jei mažiau į puodą įdedu obuolių, tai laikau 2 valandas, nes įkaista iki 80 laipsniu temperatūros obuolienė. O tada išimu iš orkaites iš karto dedu į ką tik su soda išplautus, dar vandeniu iš krano perplautus dar drėgnus stiklainius, uždarau užsukamais dangteliais (dangtelius naudoju daug kartų tuos pačius) ir patikėkit gerai laikosi ir nėra jokių obuolio gabaliuku (aš jų labai nemėgstu, o kas mėgstate gabaliukus, įpjaustykite didesnių gabaliukų). SKANAUS!
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas cukraus
- 5 kilogramai obuolių
- 100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gerai tinka žieminiai nukritę obuoliai. Nuplaunu obuolius, išpjaunu sėklas. Nulupti nereikia. Tada sutarkuoju (tarkuot galima bulvių tarkavimo mašina, aš tai virtuviniu kombainu, ten kur dideli peiliai), tada dedu į puodą, (mano puodas 5 litru, tai ne visai pilną pridedu) įdedu 1 kg cukraus, kartais 0,5 kg cukraus, pusę stiklinės vandens, išmaišau, sandariai uždengiu puodą dangčiu ir įdedu i elektrinę orkaitę, įjungiu 200 laipsniu temperatūrą ir 2 val. 30 min net nedarinėju orkaites, nemaišau, nežiūrinėju, nes niekas nesvyla, tikrai nebijokit. Jei mažiau į puodą įdedu obuolių, tai laikau 2 valandas, nes įkaista iki 80 laipsniu temperatūros obuolienė. O tada išimu iš orkaites iš karto dedu į ką tik su soda išplautus, dar vandeniu iš krano perplautus dar drėgnus stiklainius, uždarau užsukamais dangteliais (dangtelius naudoju daug kartų tuos pačius) ir patikėkit gerai laikosi ir nėra jokių obuolio gabaliuku (aš jų labai nemėgstu, o kas mėgstate gabaliukus, įpjaustykite didesnių gabaliukų). SKANAUS!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą