Skanus, lengvas, sveikas patiekalas. Papuoš bet kokį stalą, ypač Kūčių. Nustebins svečius.
INGREDIENTAI:
- 400 gramų menkių filė
- 100 gramų šaldyti žirneliai
- 100 gramų sviesto
- 100 gramų konservuotų kukurūzų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas paprikų
- 0.5 vieneto citrinų
- 1 sauja ryžių
- 1 arbatinis šaukštelis prieskonių
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustome atšildytą menkės filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenį, kuriame marinuosime. Pabarstome prieskoniais ir ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandom. Kepame ant gerai įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių.
- Visas daržoves ir ryžius kartu dedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens ir 50 gr sviesto. Troškiname ~10-15 min, kol suminkštėja. Nepamirštame pagardinti druska ir prieskoniais pagal skonį.
- Ant lėkštės dedame daržovių "pagalvę". Ant jos dedame žuvį. Galima papuošti rozmarino šakele ir mažais pomidorais. Skanaus!
REKLAMA