INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 60 gramų kiaulės lašinių
- 30 gramų taukų (riebalų)
- 800 gramų veršienos
- šiek tiek acto
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Veršiena įtrinama supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Iš pipirų, lauro lapelių, acto, cukraus, vandens išverdamas marinatas ir atvėsinamas. Juo užpilta mėsa laikoma 4 val. Vėliau išimama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma supjaustytų lašiniukų (išilgai raumenų), dedama į keptuvą su riebalais ir kepama apie 1 val. orkaitėje, vis palaistant atsiradusiu skysčiu. Skersai skaidulų supjaustyta mėsa tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame kepė. Kartu duodama šviežių ir raugintų daržovių salotų, marinuotų vaisių, virtų bulvių tyrės.
REKLAMA