Turbūt daugeliui iš vaikystės žinomas klasikinis šio patiekalo variantas – sutarkuotos ir keptuvėje iškeptos bulvės, kitaip sakant, nei kugelis, nei bulviniai blynai. Šis receptas rudeniškai patobulintas – kepama kartu su cukinijomis ir morkomis. Skonis maloniai nustebino, o patiekalo paprastumas ir aromatas jaukiai dera su vėstančio rudens oro kvapu ir ilgėjančiais vakarais.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių
- 1 vienetas cukinijos (nedidelė)
- 1 vienetas morkų
- 2 žiupsneliai druskos
- 2 žiupsneliai maltų kvapiųjų pipirų
- 2 žiupsneliai rytietiškų prieskonių mišinio
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- Garnyrui:
- 2 vienetai pomidorų pastos
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves, cukiniją ir morką sutarkuoti į atskirus indus.
- Į įkaitintą aliejų suberti tarkuotas bulves ir morką, ant mažos liepsnos pakepus ~10 min., suberti ir cukiniją. Toliau kepti, kol daržovės suminkštės.
- Įberti druskos, maltų kvapiųjų pipirų, prieskonių. Išmaišyti.
- Patiekti su skiltelėmis pjaustytais pomidorais.
REKLAMA