Nuplautas kepenis užpilti pienu ir palaikyti šaldytuve per naktį. Kitą dieną kepenis vėl nuplauti, nuimti plėveles ir supjaustyti gabalais. Obuolius supjaustyti stambiai. Svogūnus supjaustyti žiedais. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir apkepti jame kepenis, sudėti svogūnus, obuolius, išmaišyti ir užpilti sidru. Sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti, kol kepenys bus gatavos. Prieš troškinimo pabaigą pasūdyti ir apibarstyti pipirais.
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
5 vienetai obuolių
2 vienetai svogūnų
8 vienetai jautienos kepenų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
750 mililitrų sidro (obuolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas kepenis užpilti pienu ir palaikyti šaldytuve per naktį. Kitą dieną kepenis vėl nuplauti, nuimti plėveles ir supjaustyti gabalais. Obuolius supjaustyti stambiai. Svogūnus supjaustyti žiedais. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir apkepti jame kepenis, sudėti svogūnus, obuolius, išmaišyti ir užpilti sidru. Sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti, kol kepenys bus gatavos. Prieš troškinimo pabaigą pasūdyti ir apibarstyti pipirais.