Ištirpinti ir atvėsinti sviestą. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame mažesniame inde išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną ir atvėsinti tirpintą sviestą. Birius produktus įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą supilstyti į sviestu išteptas arba kepimo popieriumi išklotas formeles. Užbarstyti perliniu cukrumi arba dar gardžiau, tarkuota citrinų žievele, sumaišyta su paprastu cukrumi. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20 min. Skanaus! Patarimas. Tarkuotos citrinų žievelės keksiukams suteiks nepaprastai gerą skonį.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
125 mililitrai cukraus
šiek tiek cukraus (perlinis, pabarstymui)
250 mililitrų mėlinių
1 vienetas kiaušinių
400 mililitrų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
2.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinti ir atvėsinti sviestą. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame mažesniame inde išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną ir atvėsinti tirpintą sviestą. Birius produktus įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą supilstyti į sviestu išteptas arba kepimo popieriumi išklotas formeles. Užbarstyti perliniu cukrumi arba dar gardžiau, tarkuota citrinų žievele, sumaišyta su paprastu cukrumi. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20 min. Skanaus! Patarimas. Tarkuotos citrinų žievelės keksiukams suteiks nepaprastai gerą skonį.