Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti. Trynius sumaišyti su miltais, cukrumi, pienu, aliejumi, kepimo milteliais. Tuomet pilti išplaktus baltymus ir gerai viską išmaišyti. Pusę tešlos pilti į kitą indą. Vieną tešlos dalį sumaišyti su kokoso drožlėmis, o kitą dalį su kakava. Į skardą pilti pirmiausia tešlą su kokoso drožlėmis, ant viršaus pilti tešlą su kakava. Jeigu forma nėra silikoninė, tai reikėtų ištepti sviestu. Kepti keksą apie 35 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Atvėsus keksui, pabarstyti milteliniu cukrumi arba cukraus pudra.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
8 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos (milteliai)
3 vienetai kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
60 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus
šiek tiek sviesto (skardai patepti)
0.5 stiklinės kokosų (drožlės)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti. Trynius sumaišyti su miltais, cukrumi, pienu, aliejumi, kepimo milteliais. Tuomet pilti išplaktus baltymus ir gerai viską išmaišyti. Pusę tešlos pilti į kitą indą. Vieną tešlos dalį sumaišyti su kokoso drožlėmis, o kitą dalį su kakava. Į skardą pilti pirmiausia tešlą su kokoso drožlėmis, ant viršaus pilti tešlą su kakava. Jeigu forma nėra silikoninė, tai reikėtų ištepti sviestu. Kepti keksą apie 35 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Atvėsus keksui, pabarstyti milteliniu cukrumi arba cukraus pudra.