šiek tiek sviesto (arba margarinas formai patepti)
2 vienetai kondensuoto pieno (su cukrumi, indeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su 0,5 indelio kondensuoto pieno. Paskui nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį. Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti 40-50 min 180 - 200 karštumo orkaitėje. Keksas kepdamas padvigubeja.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai krakmolo
2 vienetai kiaušinių
6 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
šiek tiek sviesto (arba margarinas formai patepti)
2 vienetai kondensuoto pieno (su cukrumi, indeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su 0,5 indelio kondensuoto pieno. Paskui nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį. Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti 40-50 min 180 - 200 karštumo orkaitėje. Keksas kepdamas padvigubeja.