INGREDIENTAI:
- 3 vienetai baklažanų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 50 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 250 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus nuplauti, nupjauti galus prie kotelių, supjaustyti kubeliais. Permaišyti su susmulkintais svogūnais, pridėti vandenį, aliejų, druską, juoduosius pipirus. Sudėti į troškintuvą ir pusiau ištroškinti.
Išplakti grietinę ir miltus su trupučiu vandens, ištrinti, kad nebūtų gumuliukų. Užpilti baklažanus ir baigti troškinti (baklažanai turi būti minkšti, bet neištęžę).
Patiekiama kaip karštas užkandis.
REKLAMA