Maltą kiaulieną ir jautieną sumaišome su prieskoniais, krapais. Iškaulintą karką įtriname prieskoniais ir smulkintomis petražolėmis, šiek tiek papjaustome mėsą, kad būtų lengviau įkandama, visą karkos mėsos paviršių padengiame maltos mėsos mase, apibarstome žirneliais ir smulkintomis morkomis. Susukame suktinį ir stipriai suspaudžiame, aprišame virtuviniu siūlu. Dedame į verdantį vandenį, įmetame keletą lauro lapelių, pipirų, druskos ir verdame maždaug 1,5 valandos. Išvirus suktinį, paslegiame mažiausiai 4-ioms valandoms (aš dažniausiai slegiu per naktį). Pjaustome ir ragaujame. Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais, virimui)
1 sauja krapų (smulkinti)
šiek tiek laurų lapų (virimui)
1 vienetas morkų
1 sauja petražolių (smulkintos)
1 sauja žirnių (žalieji)
125 gramai kiaulės faršo
125 gramai jautienos faršo
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (maltai mėsai)
1 kilogramas kiaulės karkos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Maltą kiaulieną ir jautieną sumaišome su prieskoniais, krapais. Iškaulintą karką įtriname prieskoniais ir smulkintomis petražolėmis, šiek tiek papjaustome mėsą, kad būtų lengviau įkandama, visą karkos mėsos paviršių padengiame maltos mėsos mase, apibarstome žirneliais ir smulkintomis morkomis. Susukame suktinį ir stipriai suspaudžiame, aprišame virtuviniu siūlu. Dedame į verdantį vandenį, įmetame keletą lauro lapelių, pipirų, druskos ir verdame maždaug 1,5 valandos. Išvirus suktinį, paslegiame mažiausiai 4-ioms valandoms (aš dažniausiai slegiu per naktį). Pjaustome ir ragaujame. Skanaus :)