• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš keletą metų gaminau karmelizuotų svogūnų džemą, kuris nustebino skoniu, konsistencija ir tuo, kad niekas neatspėjo iš ko jis. Šį kartą nusprendžiau pagaminti karamelizuotų svogūnų pyragą ir jį pagardinau džiovintais baravykais

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 170 gramų miltai
  • 50 gramų kietojo sūrio
  • 100 gramų sviesto (šalto)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek kiaušinių (aptepimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • Įdarui:
  • 2 vienetai svogūnų
  • 70 gramų džiovintų baravykų
  • 2 valgomieji šaukštai vyno acto (raudonojo vyno)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai miltus sumaišyti su druska, sudėti pjaustytą šaltą sviestą ir viską gerai tarp pirštų ištrinti, kol gausis trupiniai. Tuomet suberti tarkuotą sūrį ir įmušti 1 kiaušinį. Išminkyti tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų arba nakčiai. Tada iškočioti ir sudėti į formeles.
  2. Įdarui svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepti ant silpnos ugnies kol suminkštės ir pradės keisti spalvą. Tuomet įberti rudojo cukraus, palaukti kol jis pradės karamelizuotis, įpilti raudonojo vyno acto, šiek tiek viską patroškinti. Kol kepa svogūnai, džiovintus baravykus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti, kad sumikštėtų. Tuomet susmulkinti ir sudėti į svogūnų masę. Viską pagardinti druska ir pipirais.
  3. Šaukštu pripildyti formeles svogūnų mase ir ant jų užpilti po vieną šaukštą kiaušinio plakinio. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Autorius: Dovilė B.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų