Pirmiausia karamelizuojame obuolius. Į švarią keptuvę suberiame 160 g cukraus, įpilame 6 šaukštus vandens ir pakaitiname ant lengvos ugnies kol ištirpsta cukrus. Ištirpus cukrui padidiname ugnį ir truputį pavirinę, kol cukrus susikaramelizuoja ir tampa aukso spalvos, gautą karamelę perpilame į riebalais išteptą kepimo indą, o ant viršaus sudedame nuplautus, be sėklų, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir pabarstome cinamonu. Tuomet pasiruošiame tešlą. Persijojame miltus, kepimo miltelius, po to sudedame likusius ingredientus ir viską išmaišę sukrečiame tešlą ant obuolių. Pyragą kepame apie 1 valandą 30 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
360 gramų cukraus
150 gramų margarino
4 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
6 valgomieji šaukštai vandens
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia karamelizuojame obuolius. Į švarią keptuvę suberiame 160 g cukraus, įpilame 6 šaukštus vandens ir pakaitiname ant lengvos ugnies kol ištirpsta cukrus. Ištirpus cukrui padidiname ugnį ir truputį pavirinę, kol cukrus susikaramelizuoja ir tampa aukso spalvos, gautą karamelę perpilame į riebalais išteptą kepimo indą, o ant viršaus sudedame nuplautus, be sėklų, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir pabarstome cinamonu. Tuomet pasiruošiame tešlą. Persijojame miltus, kepimo miltelius, po to sudedame likusius ingredientus ir viską išmaišę sukrečiame tešlą ant obuolių. Pyragą kepame apie 1 valandą 30 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!