Supilame į puodą pieną, sudedame cukrų, sodą bei vanilės ekstraktą ir kaitiname maišydami virš vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet sumažiname ugnį ir verdame apie 2-3 val., kol gaunasi vientisa karamelė. Turi gautis tiršta, standi, ruda masė. Skanaus.
Autorius: Karolina
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukraus (rudasis)
1 valgomasis šaukštas vanilės (ekstraktas)
4 stiklinės pieno
1 arbatinis šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilame į puodą pieną, sudedame cukrų, sodą bei vanilės ekstraktą ir kaitiname maišydami virš vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet sumažiname ugnį ir verdame apie 2-3 val., kol gaunasi vientisa karamelė. Turi gautis tiršta, standi, ruda masė. Skanaus.