Iš žuvies smulkmės (įvyniotos į marliuką) ir pasūdyto vandens išvirti sultinį. Grybus supjaustyti gabaliukais ir apkepinti svieste. Į porcijinius molinius puodelius supilti sultinį, sudėti starkio gabalus, grybus, pipirus (po 2-3 į nedidelį puodelį) ir smulkiai supjaustytą svogūną. Pašauti puodynes į 180 laipsnių orkaitę 10-15 min. Patiekti puodynėse žuvienę paskanintą 1 šaukštu degtinės ir kapotais žalumynais.
Autorius: Aleksas
INGREDIENTAI:
6 vienetai juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
1 vienetas svogūnų
600 gramų starkių
120 mililitrų degtinės
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
300 gramų žuvies (uodegos, pelekai ir kt.)
100 gramų grybų (baltieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš žuvies smulkmės (įvyniotos į marliuką) ir pasūdyto vandens išvirti sultinį. Grybus supjaustyti gabaliukais ir apkepinti svieste. Į porcijinius molinius puodelius supilti sultinį, sudėti starkio gabalus, grybus, pipirus (po 2-3 į nedidelį puodelį) ir smulkiai supjaustytą svogūną. Pašauti puodynes į 180 laipsnių orkaitę 10-15 min. Patiekti puodynėse žuvienę paskanintą 1 šaukštu degtinės ir kapotais žalumynais.