Nulupame lydekos skūrą, mėsą sumalame, taip pat sumalme batono riekeles, svogūną, morką išvirtą, papriką sumalame, supjaustome petražolės lapelius smulkiai, įdedame prieskonių, druskos. Viską gerai išmaišome.
Tada paimame skūrą su galva ir tą skūrą prikemšame to įdaro.Užsiuvame.Ir pašauname į orkaitę maždaug valandai. Kepant, kad nesausėtų ir kuo mažiau suplyštų nu lydekos nutekėjusiomis sultimis aplaistyti.Išėmus iš orkaitės papuošiau lydekos nugarą vyšnių uogomis,o ant galvos uždėjau karūną iš citrinos. Aplinkui apdėjau taip pat iš sodo pririnktų petražolių ir krapų šviežių. Skonis buvo nepakartojamas, o ir išvaizda svecius sužavėjo.
Autorius: salomeja
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikų
1 sauja petražolių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek vyšnių
1 vienetas lydekų
2 vienetai batono (riekelės)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (Žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupame lydekos skūrą, mėsą sumalame, taip pat sumalme batono riekeles, svogūną, morką išvirtą, papriką sumalame, supjaustome petražolės lapelius smulkiai, įdedame prieskonių, druskos. Viską gerai išmaišome.
Tada paimame skūrą su galva ir tą skūrą prikemšame to įdaro.Užsiuvame.Ir pašauname į orkaitę maždaug valandai. Kepant, kad nesausėtų ir kuo mažiau suplyštų nu lydekos nutekėjusiomis sultimis aplaistyti.Išėmus iš orkaitės papuošiau lydekos nugarą vyšnių uogomis,o ant galvos uždėjau karūną iš citrinos. Aplinkui apdėjau taip pat iš sodo pririnktų petražolių ir krapų šviežių. Skonis buvo nepakartojamas, o ir išvaizda svecius sužavėjo.