INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 0.5 litro pieno
- 1 litras vandens
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 vienetai kaliaropių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kaliaropes nuplaukite, nupjaukite jų žievę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Kubelius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasaldinkite, pasūdykite ir virkite, kol kaliaropės suminkštėja. Svogūną nulupkite, supjaustykite ir pakepkite su sviestu. Į pakeptus svogūnus supilkite miltus, gerai išmaišykite ir tada, nuolat maišydami, pilkite pieną. Šią masę supilkite į išvirusias kaliaropes ir išmaišykite.
REKLAMA