• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 200 gramų cukraus
  • 250 gramų margarino (arba sviestas)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi 60 vnt. grybukų.

    Glajus baltas:
    kiaušinio baltymas 1
    cukaraus pudros 2 stiklinės

    Rudas glajus:
    kiaušinio 3 baltymai
    kakavos 1 šaukštas
    juodojo šokolado 200 g
    cukraus pudros 2 stiklinės

    Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą.
    Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniužuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
    Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų.
    Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingredientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm :)

    Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Taip išplakame baltymus sudedame kakavą ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas, tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios.
    Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas, sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia.
    Skanaus!
    P.S. gaila, neimanoma daugiau nuotrauku ikelt, o 5kel2iau daugiau,kaip kas kur daroma. :)

Autorius: mia30

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 200 gramų cukraus
  • 250 gramų margarino (arba sviestas)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi 60 vnt. grybukų.

    Glajus baltas:
    kiaušinio baltymas 1
    cukaraus pudros 2 stiklinės

    Rudas glajus:
    kiaušinio 3 baltymai
    kakavos 1 šaukštas
    juodojo šokolado 200 g
    cukraus pudros 2 stiklinės

    Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą.
    Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniužuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
    Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų.
    Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingredientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm :)

    Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Taip išplakame baltymus sudedame kakavą ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas, tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios.
    Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas, sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia.
    Skanaus!
    P.S. gaila, neimanoma daugiau nuotrauku ikelt, o 5kel2iau daugiau,kaip kas kur daroma. :)

Autorius: mia30

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų