Rudas glajus: kiaušinio 3 baltymai kakavos 1 šaukštas juodojo šokolado 200 g cukraus pudros 2 stiklinės
Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniužuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę. Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų. Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingredientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm :)
Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Taip išplakame baltymus sudedame kakavą ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas, tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios. Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas, sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia. Skanaus! P.S. gaila, neimanoma daugiau nuotrauku ikelt, o 5kel2iau daugiau,kaip kas kur daroma. :)
Rudas glajus: kiaušinio 3 baltymai kakavos 1 šaukštas juodojo šokolado 200 g cukraus pudros 2 stiklinės
Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniužuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę. Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų. Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingredientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm :)
Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Taip išplakame baltymus sudedame kakavą ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas, tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios. Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas, sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia. Skanaus! P.S. gaila, neimanoma daugiau nuotrauku ikelt, o 5kel2iau daugiau,kaip kas kur daroma. :)