Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkite medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!
Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius. Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan. Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
200 gramų cukraus (rudasis)
4 arbatiniai šaukšteliai imbierų
300 gramų medaus
2 arbatiniai šaukšteliai muskato (maltas)
2 vienetai kiaušinių
800 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkite medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!
Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius. Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan. Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.