• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 200 gramų cukraus (rudasis)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai imbierų
  • 300 gramų medaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai muskato (maltas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 800 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkite medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!

    Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius.
    Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan.
    Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 200 gramų cukraus (rudasis)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai imbierų
  • 300 gramų medaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai muskato (maltas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 800 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkite medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!

    Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius.
    Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan.
    Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų