Įdarui: 100 g džiovintų baravykų, 3 svogūnai, 50 g sviesto, 3 v.š. džiūvėsėlių, druskos, pipirų
Tešlos paruošimas: Miltus sumaišyti su mielėmis ir sukapoti arba ištrinti su sviestu, sudėti trynius, supilti kefyrą ir grietinę, suberti cukrų ir druską. Išminkyti tešlą ir palikti kilti šiltoje vietoje.
Įdaro paruošimas: Grybus išmirkyti ir išvirti, smulkiai supjaustyti. Svogūnus sukapoti ir pakepinti svieste. Sumaišyti su grybais, įberti druskos, pipirų, maltų džiūvėsėlių.
Pusę tešlos iškočioti, uždėti įdarą ir uždengti iškočiota likusia tešla. Puošti tešlos juostelėmis, iš tešlos išpjautais grybukais, kiškučiais ir pan. Aptepti kiaušinio baltymu ir apibarstyti sezamo sėklomis.
Autorius: Skirmantė
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų kefyro
5 gramai druskos
100 gramų sviesto
150 gramų grietinės
1 vienetas mielių (sausos, pakeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 100 g džiovintų baravykų, 3 svogūnai, 50 g sviesto, 3 v.š. džiūvėsėlių, druskos, pipirų
Tešlos paruošimas: Miltus sumaišyti su mielėmis ir sukapoti arba ištrinti su sviestu, sudėti trynius, supilti kefyrą ir grietinę, suberti cukrų ir druską. Išminkyti tešlą ir palikti kilti šiltoje vietoje.
Įdaro paruošimas: Grybus išmirkyti ir išvirti, smulkiai supjaustyti. Svogūnus sukapoti ir pakepinti svieste. Sumaišyti su grybais, įberti druskos, pipirų, maltų džiūvėsėlių.
Pusę tešlos iškočioti, uždėti įdarą ir uždengti iškočiota likusia tešla. Puošti tešlos juostelėmis, iš tešlos išpjautais grybukais, kiškučiais ir pan. Aptepti kiaušinio baltymu ir apibarstyti sezamo sėklomis.