Medų, cukrų ir margariną šildyti kartu, kol medus suskystėja. Į atvėsusį mišinį supilama grietinė. Viskas suplakama, po šaukštą beriami su soda sumaišyti miltai ir sukama. Suberiami prieskoniai ir tešla labai gerai išminkoma. Galima formuoti ir kepti iškart arba tešlą 24 val. palaikyti šaltai. Tešla kočiojama ant miltais pabarstytos lentos arba kepimo popieriaus. Namelio detalės pjaustomos pagal norimą brėžinį. Detalės dedamos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepama 200 laipsnių orkaitėje, kol parus. Glajui kiaušinių baltymai išplakami su cukraus milteliais. Citrinos arba uogų sultimis reguliuojamas masės tirštumas ir spalva. Pagamintu glajumi sulipinamas namelis. Glazūruojamas, puošiamas pabarstukais, dekoratyviniais meduoliais.
Autorius: Genė
INGREDIENTAI:
10 gramų cinamono
1 stiklinė cukraus pudros
100 gramų cukraus
3 gramai gvazdikėlių (malti)
2 gramai imbierų (maltas)
1 gramas kardamono (maltas)
100 gramų margarino
200 gramų medaus
3 gramai muskato (maltas)
1 arbatinis šaukštelis spanguolių (sultys)
1 arbatinis šaukštelis šaltalankių (sultys)
2 vienetai kiaušinių (baltymas, glazūrai)
500 gramų kvietinių miltų
5 gramai sodos
100 gramų grietinės
3 gramai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų, cukrų ir margariną šildyti kartu, kol medus suskystėja. Į atvėsusį mišinį supilama grietinė. Viskas suplakama, po šaukštą beriami su soda sumaišyti miltai ir sukama. Suberiami prieskoniai ir tešla labai gerai išminkoma. Galima formuoti ir kepti iškart arba tešlą 24 val. palaikyti šaltai. Tešla kočiojama ant miltais pabarstytos lentos arba kepimo popieriaus. Namelio detalės pjaustomos pagal norimą brėžinį. Detalės dedamos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepama 200 laipsnių orkaitėje, kol parus. Glajui kiaušinių baltymai išplakami su cukraus milteliais. Citrinos arba uogų sultimis reguliuojamas masės tirštumas ir spalva. Pagamintu glajumi sulipinamas namelis. Glazūruojamas, puošiamas pabarstukais, dekoratyviniais meduoliais.