400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
300 gramų jautienos faršo
4 kilogramai kalakutienos
6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
5 valgomieji šaukštai sojos padažo
5 litrai vandens
250 gramų druskos
7 valgomieji šaukštai sviesto
12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
šiek tiek razinų
200 gramų konjako
500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min. Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą. Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve. Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti. Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą. Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska. Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską. Gerų švenčių.
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
12 vienetų gvazdikėlių
20 gramų juodųjų pipirų (trinti)
100 gramų kedro riešutų
5 vienetai laurų lapų
250 gramų medaus
1 vienetas svogūnų
400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
300 gramų jautienos faršo
4 kilogramai kalakutienos
6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
5 valgomieji šaukštai sojos padažo
5 litrai vandens
250 gramų druskos
7 valgomieji šaukštai sviesto
12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
šiek tiek razinų
200 gramų konjako
500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min. Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą. Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve. Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti. Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą. Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska. Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską. Gerų švenčių.