Dubenelyje sumaišyti mitus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti minkšta sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną. Paskui sudėti medų ir imbierą. Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir romu ir palikti išmirkti pusvalandžiui. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilti sausus produktus, kruopščiai viską išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti ir sudeti į tešlą, gerai išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180°C temp. apie 40 min. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoj, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudrą.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
100 gramų cukraus (rudasis)
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
2 valgomieji šaukštai medaus
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
125 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai romo
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
300 gramų vaisių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenelyje sumaišyti mitus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti minkšta sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną. Paskui sudėti medų ir imbierą. Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir romu ir palikti išmirkti pusvalandžiui. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilti sausus produktus, kruopščiai viską išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti ir sudeti į tešlą, gerai išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180°C temp. apie 40 min. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoj, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudrą.