Į dubenį pilamas vyno gėrimas, dedami prieskoniai, smulkintas česnakas. Į gautą marinatą dedamas kumpis ir marinuojama bent 3 valandas. Išimtas iš marinato kumpis dedamas į kepimo maišą ir kepama orkaitėje. Patiekiama su bruknių uogiene ar daržovėmis.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek bruknių (papuošimui)
šiek tiek citrinų (žievelė, papuošimui)
3 česnakų
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek mairūnų
šiek tiek rozmarino
1 stiklinė raudonojo vyno (Kalėdinis)
šiek tiek druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų (žirneliais)
šiek tiek kadagio uogų
šiek tiek raudonėlių
400 gramų elnienos (kumpis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį pilamas vyno gėrimas, dedami prieskoniai, smulkintas česnakas. Į gautą marinatą dedamas kumpis ir marinuojama bent 3 valandas. Išimtas iš marinato kumpis dedamas į kepimo maišą ir kepama orkaitėje. Patiekiama su bruknių uogiene ar daržovėmis.