• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas apelsinų (malta žievelė, tik oranžinė dalis)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (maltas)
  • 100 mililitrų cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kardamono (maltas)
  • 150 gramų margarino (Rama, kepiniams)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 800 mililitrų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų apelsinų sulčių
  • 20 mililitrų sirupo (tamsus)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glazūrai reiks: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros

    Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

Autorius: RAMA

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas apelsinų (malta žievelė, tik oranžinė dalis)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (maltas)
  • 100 mililitrų cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kardamono (maltas)
  • 150 gramų margarino (Rama, kepiniams)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 800 mililitrų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų apelsinų sulčių
  • 20 mililitrų sirupo (tamsus)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glazūrai reiks: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros

    Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

Autorius: RAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų