• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus pudros (glajui)
  • 150 gramų cukraus
  • 100 gramų margarino (tirpintas)
  • 100 gramų medaus
  • 2 valgomieji šaukštai kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
  • šiek tiek prieskonių (meduoliams)
  • 0.5 vieneto citrinos žievelės
  • šiek tiek pabarstukų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus pudros (glajui)
  • 150 gramų cukraus
  • 100 gramų margarino (tirpintas)
  • 100 gramų medaus
  • 2 valgomieji šaukštai kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
  • šiek tiek prieskonių (meduoliams)
  • 0.5 vieneto citrinos žievelės
  • šiek tiek pabarstukų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus.

    2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.

    3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi lipti prie rankų.

    4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formomis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų