• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 30 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
  • 150 gramų medaus (arba melasa (apie 4 šaukštus))
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 valgomojo šaukšto vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
    Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
    Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
    Glajuo cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė).
    Supilkit gautą masę į konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
    Skanaus!

Autorius: Asta

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 30 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus (rudasis)
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
  • 150 gramų medaus (arba melasa (apie 4 šaukštus))
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 valgomojo šaukšto vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
    Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
    Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
    Glajuo cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė).
    Supilkit gautą masę į konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
    Skanaus!

Autorius: Asta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų