Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti. Glajuo cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit gautą masę į konditerinį maišelį ir puoškite sausainius. Skanaus!
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
30 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus (rudasis)
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
150 gramų medaus (arba melasa (apie 4 šaukštus))
1 vienetas kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
0.5 valgomojo šaukšto vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti. Glajuo cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit gautą masę į konditerinį maišelį ir puoškite sausainius. Skanaus!