Glajui : 2 kiaušinio baltymai 10 šaukštų cukraus pudros 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties truputis aguonų Grybukų šokoladinėms galvoms: 1 šaukštas sviesto 1 šaukštas pieno 1 šaukštas cukraus 1 šaukštas kakavos
Kiaušinius gerai išplakame, supilame cukrų, viską gerai išmaišome. Sudedame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai išmaišome. Į grietinę įdedame sodą, taip ji nugesinama. Sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus ir vėl išmaišome. Ir kepame. Glajui: Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, tada įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti. Grybukų galvoms šokoladą išlydyti svieste, įpilti cukrų, pieną bei kakavą ir keletą minučių pavirti. Aptepame grybukų kotus glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas pamirkome į šokoladą ir vėl laukiame kada sustings. Skanaus :)
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Glajui : 2 kiaušinio baltymai 10 šaukštų cukraus pudros 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties truputis aguonų Grybukų šokoladinėms galvoms: 1 šaukštas sviesto 1 šaukštas pieno 1 šaukštas cukraus 1 šaukštas kakavos
Kiaušinius gerai išplakame, supilame cukrų, viską gerai išmaišome. Sudedame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai išmaišome. Į grietinę įdedame sodą, taip ji nugesinama. Sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus ir vėl išmaišome. Ir kepame. Glajui: Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, tada įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti. Grybukų galvoms šokoladą išlydyti svieste, įpilti cukrų, pieną bei kakavą ir keletą minučių pavirti. Aptepame grybukų kotus glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas pamirkome į šokoladą ir vėl laukiame kada sustings. Skanaus :)