• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 80 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų grietinės
  • 0.5 valgomojo šaukšto kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Puošimui:
    50 gramų šokolado
    1 baltymas
    1 stiklinė cukraus pudros
    truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)

    Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
    Užminkytą tešlą 2-3 val laikome šaldytuve.
    Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
    Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
    Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
    Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
    Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.

    Skanaus!

Autorius: Dominyka

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 80 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų grietinės
  • 0.5 valgomojo šaukšto kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Puošimui:
    50 gramų šokolado
    1 baltymas
    1 stiklinė cukraus pudros
    truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)

    Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
    Užminkytą tešlą 2-3 val laikome šaldytuve.
    Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
    Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
    Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
    Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
    Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.

    Skanaus!

Autorius: Dominyka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų