Druską ir miltus išmaišyti, įmušti 3 kiaušinius, supilti vandenį ir išminkyti. Tešlą surutulioti, įvynioti į plėvelę ir 1 valandą palaikyti šaldytuve. Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į maždaug 1,3 centimetro storio pailgą paplotį. Paguldyti per vidurį ištrintą druska lašišą, sudėti ant jos citrinos griežinėlius ir susmulkintus krapus. Tešlos kraštus užlankstyti ir suspausti. Perdėti į aliejumi pateptą skardą, aptepti suplaktu kiaušiniu ir kepti apie 40 minučių. Išėmus nupjauti tešlos viršų, nuimti lašišos viršutinės pusės odelę ir skersai supjaustyti porcijomis. Jei lašiša per didelė kepimo formai, galima ją sulenkti lankeliu. Jei norima patiekti kaip šaltą užkandį - iškepus atvėsinti, tada nupjauti tešlos viršų. Skanaus.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1 sauja krapų
4 vienetai kiaušinių
600 gramų kvietinių miltų
1 vienetas lašišų (didelė)
220 mililitrų vandens
150 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Druską ir miltus išmaišyti, įmušti 3 kiaušinius, supilti vandenį ir išminkyti. Tešlą surutulioti, įvynioti į plėvelę ir 1 valandą palaikyti šaldytuve. Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į maždaug 1,3 centimetro storio pailgą paplotį. Paguldyti per vidurį ištrintą druska lašišą, sudėti ant jos citrinos griežinėlius ir susmulkintus krapus. Tešlos kraštus užlankstyti ir suspausti. Perdėti į aliejumi pateptą skardą, aptepti suplaktu kiaušiniu ir kepti apie 40 minučių. Išėmus nupjauti tešlos viršų, nuimti lašišos viršutinės pusės odelę ir skersai supjaustyti porcijomis. Jei lašiša per didelė kepimo formai, galima ją sulenkti lankeliu. Jei norima patiekti kaip šaltą užkandį - iškepus atvėsinti, tada nupjauti tešlos viršų. Skanaus.