Pirmoje lėkštėje sumaišykite miltus su druska, pipirais bei paprika. Antra inde sumaišykite majonezą su garstyčiomis. Trečiame – džiūvėsėlius su čiobreliais bei petražolėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną tilapijos gabalėlį iš abiejų pusių apibarstykite miltais, tuomet įmerkite į garstyčių bei majonezo mišinį, gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite, kol apskrus (abi puses kepti po 4 min.).
Garnyrui rinkausi česnakines bulvės ir kepintus svogūnus su pomidorų padažu. Česnakinės bulvės išverdame su lupena, tada perpjovus užtepame sviesto, sūrio, česnakų ir žalumynų. Viską dedame i orkaitę 15 minučių apkepti.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek paprikų
1 arbatinis šaukštelis petražolių (džiovintos)
3 valgomieji šaukštai garstyčių (tamsios)
1.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
1.5 stiklinės džiūvesėlių
3 valgomieji šaukštai majonezo
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
6 vienetai tilapijos (file)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmoje lėkštėje sumaišykite miltus su druska, pipirais bei paprika. Antra inde sumaišykite majonezą su garstyčiomis. Trečiame – džiūvėsėlius su čiobreliais bei petražolėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną tilapijos gabalėlį iš abiejų pusių apibarstykite miltais, tuomet įmerkite į garstyčių bei majonezo mišinį, gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite, kol apskrus (abi puses kepti po 4 min.).
Garnyrui rinkausi česnakines bulvės ir kepintus svogūnus su pomidorų padažu. Česnakinės bulvės išverdame su lupena, tada perpjovus užtepame sviesto, sūrio, česnakų ir žalumynų. Viską dedame i orkaitę 15 minučių apkepti.