INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 220 gramų kiaulės lašinių
- 2 vienetai kiaušinių
- 1.5 stiklinės džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 800 gramų kalakutienos krūtinėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kalakutiena supjaustoma nestorais gabalais ir gerai išmušama kūjeliu. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždedama maltų lašiniukų ar kalakuto riebalų. Neaštriąja peilio puse pakapojama, padaromi apvalūs 0,5 cm storio pjausniai, jie pabarstomi druska, pipirais, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojomi džiūvėsėliuose ir kepami svieste. Iškepę pjausniai dar keletą minučių dedami į orkaitę. Su pjausniu tiekiama virtų, sviestu apšlakstytų žiedinių kopūstų, žaliųjų žirnelių, keptų bulvių. Ant kiekvieno pjausnio galima uždėti po 2 virtas slyvas.
Lašiniukų galima nedėti.
REKLAMA