INGREDIENTAI:
- 800 gramų kalakutienos (mėsa)
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 vienetai batono (riekės)
- 1.5 stiklinės džiūvesėlių
- 4/5 stiklinės pieno
- šiek tiek grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šlaunelių ir krūtinėlės mėsa sumalama mėsamale kartu su piene mirkytu batonu, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įdedama išsukto sviesto, išmaišoma ir, jei reikia, atskiedžiama grietinėlė, daromi maltiniai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ar apkepinami svieste. Tada dar dedami 7—10 min. į orkaitę, kad baigtų kepti.
Prieš tiekiant sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami tirpintu sviestu. Prie kalakutienos maltinių tinka karšti virti žirneliai, keptos bulvės, bulvių ar ryžių košė.
Atskirai tiekiama žaliųjų salotų, marinuotų vaisių ar bruknių košės.
REKLAMA