50 mililitrų padažo (granatų arba pomidorų dūmo skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną supjaustyti labai smulkiai. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Stipriai įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus, suberti svogūnus, kelias sekundes juos pakepinti ir sudėti mėsą. Apkepti. Granatų sultis sumaišyti su granatiniu padažu arba dūmo skonio pomidorų padažu ir 1/3 masės supilti į kalakutienos guliašą, sudėti laurus ir troškinti ant silpnos ugnies uždengus 70-80 min. Likusią padažo dalį supilti kas 20 min. Padažas turėtų beveik visas suvirti. Česnaką susmulkinti ir kartu su druska, pipirais, kalendra sudėti likus 20 min. iki troškinimo pabaigos.
Autorius: Otilija
INGREDIENTAI:
1 česnakų
450 mililitrų granatų (sultys, natūralios)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
šiek tiek kalendrų (malta)
2 vienetai laurų lapų
1 vienetas svogūnų
500 gramų kalakutienos (filė)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas konjako
50 mililitrų padažo (granatų arba pomidorų dūmo skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną supjaustyti labai smulkiai. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Stipriai įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus, suberti svogūnus, kelias sekundes juos pakepinti ir sudėti mėsą. Apkepti. Granatų sultis sumaišyti su granatiniu padažu arba dūmo skonio pomidorų padažu ir 1/3 masės supilti į kalakutienos guliašą, sudėti laurus ir troškinti ant silpnos ugnies uždengus 70-80 min. Likusią padažo dalį supilti kas 20 min. Padažas turėtų beveik visas suvirti. Česnaką susmulkinti ir kartu su druska, pipirais, kalendra sudėti likus 20 min. iki troškinimo pabaigos.